Бандити тероризували самотніх пенсіонерів

15.02.2018

На Сумщині затримали банду злодіїв, які тероризували самотніх пенсіонерів. Працювали за добре спланованою схемою: один спочатку шукав жертву, а вже вночі з напарником нападали на стареньких. Тим, хто пручався, погрожували спалити будинки,  врешті забирали і гроші, і їжу, і навіть цукерки.

80-річна Ольга Яківна прокинулась посеред ночі – почула, що грюкають у двері. До кімнати вдердися двоє чоловіків у масках, світили ліхтариком. “Казали: давай гроші, бо зв’яжем і спалим”, – згадує бабуся.

У селі Дубині мешкає зо 20 жителів, жінці потрібно йти до найближчої сусідки півкілометра, мобільного зв’язку тут немає. Не сподіваючись на порятунок, вона віддала все, що мала, – 80 гривень. Та злодіям цього не вистачило.

“Забрали лампочки всі, повикручували, радіо, цукерки, грам 300 лежало. Це позорище, діти, оце лізти в хату по ті цукерки!”, – каже Ольга Яківна.

За кілька днів злодії повернулися і витягли з сараю поламаного мотоцикла. Згодом напад стався уже в сусідньому селі. Обирали будинки самотніх старих на околицях сіл, подалі від сусідів, щоб ні стукіт, ні крик ніхто не почув.

Наприклад, щоб вдертися до однієї хати, бандити півгодини розбирали дах.

“Стрибали з горища, я не знаю як, чи на мотузках, чи так просто на руках. Замахнулися цвяходером: зараз голову розвалим!”, – розповідає постраждалий Микола Корчака. Від приниження і зараз у нього сльози на очах. Ще один дідусь так і не оговтався від пограбування – помер.

Вражає, що дріб’язковими крадіями виявлися заможні селяни.

“Мають кошти на існування, можна сказати, не бідують. І прийти в пізній час до літньої жінки, яка отримує мізерну пенсію, і відібрати 80, 100 гривень… Діяли з цинізмом, безжальністю до людей”, – коментує начальник Роменського відділення поліції Юлія Загамула.

За скоєне нападникам загрожує до 12 років за гратами.

Джерело: http://ntn.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: