Лікаря і медсестру із Сум можуть посадити через смерть дитини після ін’єкції

16.02.2018

У Зарічному районному суді м. Суми почали слухати справу лікарів, яких звинувачують у смерті 7-річного хлопчика. Він помер після інк’єкції у дитячій поліклініці на вулиці Івана Сірка. Це сталося у серпні 2016 року. Досудове слідство тривало півтора року. Прокуратура винить у цьому двох медиків – лікаря та медсестру.

“Не обґрунтовано була призначена антибактеріальна терапія, в подальшому були порушення: застосування цих усіх ліків, безпосередньо цефотаксиму, коли дитині стало погано, сама медсестра не могла здогадатись що відбувається і в результаті усіх цих їхніх порушень призвело до того, що дитина загинула. Дана провина, на наш погляд, підтверджується 2 експертними оцінками, а також судово-медичною експертизою”, – говорить адвокат батька померлого хлопчика Дмитро Битюков.

Захисники обвинувачених подали до суду ряд скарг, зокрема на бездіяльність прокуратури та ненадання доказів захисникам медиків.

«Ми оскаржуємо призначення експертизи до Сумського бюро судових експертиз, оскільки це є комунальною установою, всупереч законодавству, яке передбачає призначення медичної експертизи тільки до медичної установи. В експертизі не надано відповіді на головне питання про те, чи сумісні були ліки, які призначила лікарка, оскільки Сумське бюро медичної експертизи не має в своєму штаті експерта фармаколога», – зазначила адвокат обвинуваченої лікарки Ольга Сінько.

Вислухавши усі сторони, суддя Вікторія Мальована-Когер постановила:

«В задоволенні скарги Сінько на дії та бездіяльність прокурора та слідчого відмовити, призначити відкрите судове засідання на 3 березня 2018р. на 10:30».

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: