Підприємця через суд змусили повернути громаді майновий комплекс із водопостачання вартістю 300 тисяч грн

16.02.2018

У справі № 920/9/18 Господарського суду Сумської області мова йде про співпрацю між Кириківською селищною радою і фізичною особою підприємцем щодо оренди майнового комплексу із водопостачання.

До суду із позовною заявою звернувся прокурор Охтирської місцевої прокуратури – повернути територіальній громаді в особі Кириківської селищної ради Великописарівського району Сумської області цілісний майновий комплекс по водопостачанню. Його  загальна вартість сягає майже 300 тисяч гривень.

В обґрунтування позовних вимог прокурор посилається на те, що договір оренди комунального майна нотаріально не посвідчувався та державна реєстрація договору не проводилась, тому відповідач користується нерухомим майном комунальної власності без достатніх правових підстав.  Також у договорі відсутні усі необхідні істотні умови, а саме: не визначено орендну плату з урахуванням незалежної оцінки майна.

Відповідач позовні вимоги визнає.

Суд виніс рішення в якому зобов’язав ФОП повернути Кириківській селищній раді безпідставно набуте майно в натурі та компенсувати витрати по сплаті судового збору позивачу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: