У мерії Сум пройшли антикорупційні навчання

16.02.2018

З метою вдосконалення організації роботи та підвищення професійної кваліфікації посадових осіб у четвер, 15 лютого, у міській раді провели чергові навчання для працівників з питань запобігання та виявлення корупції.

Того дня заняття проводили за темою «Фінансовий контроль проходження публічної служби. Електронне декларування доходів посадових осіб місцевого самоврядування». Участь у навчанні взяли керівництво та представники виконавчого комітету і структурних підрозділів міської ради. Навчання проводили начальник сектору протидії корупції управління захисту економіки в Сумській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Євген МАРТИНЕНКО та головний спеціаліст сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату Сумської обласної державної адміністрації Олена КОЛОДЧЕНКО.

Головну увагу слухачів звернули на застосуванні окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю. Тож присутні ознайомились із наступними питаннями: адміністративно-правові заходи протидії корупції; відповідальність за корупційні правопорушення; запобігання та врегулювання конфлікту інтересів на публічній службі; правові аспекти захисту особи у разі виникнення корупційних правопорушень. Також фахівці обговорили із посадовцями актуальні питання електронного декларування осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зупинялися на типах декларації та інформації, яку необхідно зазначати в ній.

Під час навчання проходило жваве обговорення, адже виникало чимало запитань, на які були надані вичерпні відповіді.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: