Військовослужбовця Сумського прикордонного загону викрито у співпраці з ЛНР

17.02.2018

Під керівництвом Військової прокуратури Харківського гарнізону та прокуратури сил АТО Управлінням внутрішньої та власної безпеки Державної прикордонної служби України спільно з Управлінням контррозвідувальних заходів по боротьбі з тероризмом ДЗНД СБ України, ГВ БКОЗ УСБ України в Харківській області, у порядку ст. 208 КПК України затримано кількох військовослужбовців Східного регіонального управління Держприкордонслужби, зокрема, заступника начальника Харківського прикордонного загону – начальника прикордонної комендатури швидкого реагування СхРУ Держприкордонслужби України та одного військовослужбовця Сумського прикордонного загону.

За результатами кількох місяців роботи правоохоронцям вдалося задокументувати діяльність злочинної групи у складі кількох військовослужбовців Харківського та Сумського прикордонних загонів, які здійснювали розкрадання військового майна, а також організували злочинну схему отримання неправомірної вигоди за внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, автоматизованих систем щодо перетину державного кордону України, у тому числі в інтересах осіб, які підозрюються в терористичній діяльності та участі в незаконних збройних формуваннях так званої «ЛНР». Ще одну особу зі складу цієї злочинної групи правоохоронці затримали у грудні 2017 року.

Усі причетні до протиправної діяльності підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених за  ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 362, ч.1 ст. 366 КК України.

Слідчі заходи тривають. Розслідується також факт імовірної зради України. Декільком службовим особам найближчим часом також буде оголошено підозру у вчиненні вказаних злочинів, повідомляє  Держприкордонслужба.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: