Мер Сум поскандалив із директором КП “Шляхрембуд”

19.02.2018

Сьогодні, 19 лютого, на апаратній нараді в мерії виникла перепалка між мером Сум Олександром Лисенком та директором КП «Шляхрембуд» Олександром Вегерою.

– Основне питання по ремонту доріг – це фінансування, – взяв слово головний дорожник міста. – Фінансування часткове, я вважаю, що це тільки для ямкового ремонту, а не для ремонт доріг. Але і це навіть не питання. Питання в тому, що нам не реєструють договори. Ті, які по тендерам.

– Це ситуація, яку не потрібно обговорювати саме зараз, – перебив його мер Сум.

– А чому?

– Тому що це питання потрібно вирішувати в такому складі: казначейство, ви, я, фінансисти. І будемо вирішувати. А ви ставите такі питання. Потрібно було вихідні у мене в кабінеті сидіти.

– Те, що ми будемо в кабінеті сидіти … – почав було Вегера.

– А що ви вирішили, щоб було все нормально? – знову перебив його мер. – Що ви вирішили? Як ви вирішили питання?

– Я єдине, що пропоную …

– Ви посварилися з Коноплею (начальник управління державної казначейської служби України у м Суми Ігор Конопля – Ред.), Більше ви нічого не вирішили, – Не вгамовувався мер.

– Я не посварився, я, до речі, з ним обговорив все, що можна.

– Олександре Олексійовичу, ми вирішуємо питання, а не скандалимо ось тут, на апаратній нараді, розумієте. І ми питання це вже вирішили, яким чином воно буде. А ви мені завдання ставите, сідайте.

Олександр Вегера хмикнув і сів, а мер продовжив (не) скандалити:

– Не треба мені завдання ставити і говорити: ось у нас не виходить. Так це ваша проблема, не моя, що не виходить. Потрібно прийти і сказати: Олександр Миколайович, питання вирішене. 20 мільйонів фінансування це мало. Ми вам 20 мільйонів виділяємо на березневій сесії, але це також мало, тому що у нас є договори, які потрібно зареєструвати, а поточний ремонт у нас на більшу суму. Але зареєструвати зараз ми не можемо. Значить, будемо чекати до березня.

– Олександре Миколайовичу, я все-таки хочу сказати: я не сварився з Коноплею, я з ним плідно працював над цим питанням, – знову встав Олександр Вегера.

– Як працював, якщо нічого не вирішили? – знову вибухнув мер.

– Тому що це, в принципі, не наважується на моєму рівні, на його рівні і навіть на рівні області. Це вирішується на рівні України. Тому що дали команду звідти, хоча вона дійсно протизаконна.

– Якщо ви так вважаєте, у вас же є юристи на підприємстві, значить, ви повинні були чітко прийти з листом з пропозиціями, до кого нам слід звернутися.

– Я зі свого боку як керівник підприємства можу доповісти, що я можу і буду робити.

– Давайте письмово доповідайте!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: