У Сумах святкування Масляної закінчилося кількома кримінальними справами

19.02.2018

Під час святкування Масляної у центральному парку Сум зловмисники спокусилися на чужі мобільні телефони та гаманці, але були оперативно затримані працівниками поліції.

Так, удень 59-річна сумчанка разом із дорослою донькою стояли в черзі біля палатки зі смаколиками, коли до них підійшов якийсь чоловік і вихопив з руки жінки мобільний телефон та гаманець. Інстинктивно пограбована встигла схопитися рукою за телефон і навіть відібрала свою річ у грабіжника, а от з гаманцем зловмисник кинувся тікати, оминаючи людей на своєму шляху. Помітивши втікаючого чоловіка, і жінку, яка женеться за ним, поліція та небайдужі громадяни затримали зловмисника. Грабіжником виявився 33-річний раніше судимий і залежний від наркотиків житель обласного центру. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 186 «Грабіж» Кримінального кодексу України. Зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді штрафу, або виправних робіт на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до чотирьох років. Розпочалося досудове слідство.

Ще двох крадіїв, 37 та 39 років, викрили і затримали працівники поліції в парку увечері того ж дня. Дівчина, яка разом зі своїм хлопцем стояла в черзі, виявила відсутність дорогого мобільного телефону в кишені свого одягу і запідозрила в крадіжці двох громадян, які стояли поруч, та попросила віддати. Але ті, заявивши, що це маячня, розвернулися і пішли геть. Проте дівчина не повірила, і підбігла до поліцейських неподалік, та висловила своє припущення щодо крадіжки у неї дорогого гаджету. Правоохоронці наздогнали чоловіків і, змусивши тих показати вміст своїх кишень та сумки, справді виявили чужий телефон. Дівчина свою річ упізнала. Поліція вилучила викрадене та розпочала перевірку викритих крадіїв на причетність до кишенькових крадіжок раніше вчинених на території обласного центру.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: