Буринський елеватор повернули у держвласність

19.02.2018

Генеральна прокуратура України у Верховному Суді відстояла повернення в державну власність майнового комплексу вартістю понад 13,6 млн грн.

Органами прокуратури встановлено, що виконавчим комітетом Буринського міської ради прийнято рішення про видачу суб’єкту господарювання свідоцтва про право власності на цілісний майновий комплекс та нежитлові будівлі Буринського елеватора вартістю понад 13,6 млн грн.

Надалі на підставі зазначених рішень підприємству оформлено право власності на вищевказане нерухоме майно.

У той же час зазначені об’єкти взагалі не могли бути відчужені, оскільки включені в перелік об’єктів, що не підлягають приватизації. Реагуючи на ці порушення законодавства, прокуратура Сумської області звернулася з позовом про визнання незаконними та скасування рішень, визнання недійсними та скасування свідоцтв про право власності.

Рішенням господарського суду Сумської області від 26.06.2017, залишеним без змін постановою Харківського апеляційного господарського суду від 18.09.2017, позов прокурора задоволено в повному обсязі.

Не полишаючи спроби залишити в приватній власності цілісний майновий комплекс та нежитлові будівлі, суб’єкт господарювання зазначені судові рішення оскаржив до суду касаційної інстанції.

За активної участі Генеральної прокуратури України Верховний Суд 14.02.2018 касаційну скаргу залишив без задоволення, а рішення судів попередніх інстанцій – без змін.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: