Сумчанина затримали на шахрайстві

20.02.2018

За минулу добу поліцейські Сумщині зареєстрували два випадки шахрайства, одне з яких одразу вдалось розкрити.

До Білопільського відділу поліції звернулась 59-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що їй на мобільний зателефонував чоловік, який назвався банківським працівником і під приводом запобігання блокування її кредитної картки випитав секретну інформацію та спустошив рахунок жінки на дві тисячі гривень.

Ще одне повідомлення надійшло від 82-річної мешканки Сумського району. Пенсіонерка розповіла, що її намагався ошукати так званий працівник поліції. Незнайомець зателефонував їй та повідомив, що син жінки знаходиться у відділку, якому загрожує ув’язнення, на «порятунок» якого потрібні гроші.

Проте, старенька виявилась обізнаною у шахрайських схемах. Згадавши перестороги правоохоронців, вона зателефонувала до поліції, які й затримали афериста, що прийшов за грошима бабусі. Ним виявився 28-річний сумчанин, раніше неодноразово судимий, який думав збагатитись на 14 тисяч 200 гривень, яких, як пояснив він, йому не вистачало на життя. 

Нині за обома фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Працівники поліції продовжують перевіряти підозрюваного до вчинення аналогічних злочинів на території області та вкотре застерігають громадян від незнайомців, які телефонують та представляються працівниками різних служб, установ, тощо. Не довіряйте їм, не називайте секретну інформацію по банківській картці та не віддавайте нікому своїх заощаджень. Завчасно подумайте про наслідки своїх дій. В іншому разі – ризикуєте втратити всі свої гроші.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: