У дворі багатоповерхівки угнали автівку

20.02.2018

До чергової частини Охтирського відділу поліції із заявою про крадіжку автівки звернувся 55-річний житель райцентру. Чоловік розповів правоохоронцям, що звечора залишив легковика у дворі багатоповерхівки, в якій проживає. А на ранок виявив, що машина зникла.

«Завдяки оперативності та записам з камери відеоспостереження особи зловмисників були встановлені того ж дня, – говорить Руслан Кладько, начальник Охтирського відділу поліції. – Ними виявилися місцеві жителі, молоді люди віком 23 та 25 років». Чоловіки саме «святкували» спиртним свій успіх, коли їх знайшли полісмени. А трохи згодом причетність підозрюваних до скоєного підтвердили й знайдені додаткові речові докази. 

Встановили працівники поліції й місцезнаходження викраденої «вазівки». Як з‘ясувалося в ході слідства, викрадачі хотіли розібрати автівку на запчастини та продати, а на виручені гроші «гарно відпочити». Наразі за даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ст. 289 ч. 1 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом), у рамках якого затриманим та поміщеним, у відповідності з рішенням суду, під варту молодим людям повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Потяг до «легкого заробітку» може коштувати обом охтирчанам від 3-х до 5-ти років ув‘язнення. 

Поліція закликає місцеві громади встановлювати на вулицях, в громадських та багатолюдних місцях камери відеоспостереження, оскільки така система відеонагляду значно полегшує правоохоронцям роботу в підтримці громадського порядку, розкритті злочинів та розшуку злочинців.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: