Поліція викрила злочинну групу, що промишляла крадіжками з магазинів

20.02.2018

Охтирські поліцейські спільно з оперативниками ГУНП в Сумській області затримали кількох жителів Полтавщини та Кіровоградщини, які менш ніж за місяць обікрали шість магазинів.

Першу крадіжку з магазину в Охтирці по вулиці Сумській зловмисники скоїли в середині січня. Вночі, проникнувши всередину, чоловіки витягли звідти металевий сейф, у якому знаходилося понад 36 000 гривень.

Через кілька днів крадії в темну пору доби проникли до іншого магазину і поцупили звідти 10 000 гривень та продукти харчування.

Потім були крадіжки грошей і м’ясних продуктів з двох магазинів у Тростянці, крадіжки акумуляторних батарей, бензинового генератора та мастил і різної «авто хімії» в магазині автотоварів в Охтирці, а на додачу ще й крадіжка банківського терміналу зі 146 тисячами готівкою з приміщення іншого магазину.

«Вже після вчинення перших злочинів, ми зрозуміли, що діє одна й та ж група, та спільно з колегами з ГУНП в Сумській області розпочали активні оперативно-розшукові заходи, аби її якомога швидше затримати – говорить начальник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько. – Оперативним шляхом ми дізналися, де розшукувані зловмисники планують вчинити черговий злочин. Це виявилось у місті Світловодськ Кіровоградської області. Відтак, наші працівники та сумські КОРДівці негайно вирушили на місце, і затримали зловмисників на «гарячому». Всі особи, що входили в злочинну групу, були не місцеві». 

Четверо затриманих поліцією зловмисників, віком 25, 34, 37 і 38 років,- жителі Полтавської та Кіровоградської областей. Раніше ніхто з них судимий не був і навіть в поле зору поліції не потрапляв. В ході обшуків за адресами, де мешкали чоловіки, працівники поліції вилучили речові докази, що свідчать про причетність до скоєних крадіжок. А саме: викрадені з магазинів продукти харчування, автомобільні акумулятори, «автохімію», а також знаряддя зламу, радіостанції, пістолет, одяг та рукавички. Три автомобілі марок «Фіат», «Ауді» та «Фольксваген» теж вилучені і на них накладено арешт.

Учасникам злочинної групи вже повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті за крадіжку, поєднану з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, або що завдала значної шкоди потерпілим, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Досудове слідство триває. Поліція проводить перевірку затриманих на причетність до подібних злочинів, вчинених на території сусідніх з Сумщиною областей.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: