НАК «Нафтогаз України» відсудив у ПАТ «Сумигаз» 140 тисяч гривень за користування мережами

20.02.2018

ПАТ НАК “”Нафтогаз України” подав позов про стягнення заборгованості за  договором оренди газопроводів на ПАТ «Сумигаз».

Спір виник стосовно чинності  договору оренди, який сторони підписали ще у 2004 році. Втім ПАТ «Сумигаз» такі позовні вимоги заперечує, оскільки, як стверджує адвокат підприємства, протягом 2013-2014 років вони направляли заяви про припинення дії договору через певні зміни законодавства.

Розглянувши матеріали справи суд встановив, дійсно, між сторонами чотирнадцять років тому було підписано договір оренди газопроводів для  безперебійного постачання  блакитного палива споживачам міста Глухова, Сумської області.

І сам відповідач визнавав що продовжував користуватися мережами «Нафтогазу», хоча, як вони стверджують, договір буцімто був розірваний.

В доповнення матеріалів справи, враховано і листування сторін.  Отже, згоди щодо розірвання договору не вбачається. Докази звернення до суду з приводу розірвання договору в судовому порядку – відсутні.

З урахуванням викладених обставин, суд вважає доводи відповідача про припинення дії договору безпідставними. А тому вирішив позов задовольнити частково і стягнути із ПАТ «Сумигаз» на користь Публічного акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” 140 тисяч гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: