Сумчанин: Це значно веселіше, ніж ще одна вулиця з нудною назвою

21.02.2018

Перейменувати вулицю ім. Горького на вулицю ім. Толкіна пропонує автор електронної петиції Денис Россахацький.

“З новин дізнався про перейменування вулиці ім. Горького. Тому пропоную сумчанам хоч раз обрати назву вулиці не з міркувань місцевого патріотизму чи історичної справедливості, а задля вшанування пам’яті письменника світового масштабу. Так як вулиця вже довгий час носить ім’я так би мовити літературного діяча, то чому б і не надати їй ім’я також письменника, але більш видатного.

В зв’язку з цим, пропоную назвати вулицю на честь Джона Рональда Руела Толкіна. Він без сумніву є однією з найвидатніших постатей у сучасній літературі загалом і у фентезі зокрема. Його внесок до культури неможливо переоцінити, підтвердженням цього є величезна кількість екранізацій і перевидань його книг. Сюжети його романів неодноразово оспівувалися як зарубіжними так і вітчизняними гуртами і виконавцями, а кількість фанів його творчості у всьому світі злічується сотнями мільйонів. Саме тому вважаю, що назвати на його честь одну з центральних вулиць нашого міста буде дуже доречно.

Крім того, наскільки мені відомо, в Україні не так багато міст можуть похвалитися тим, що їхні вулиці названі на честь сучасних зарубіжних письменників і це може стати додатковою туристичною принадою нашого міста. До того ж це значно веселіше, ніж ще одна вулиця з нудною назвою, про яку ніхто нічого не знає. Тільки уявіть собі, як промовисто це буде звучати: вулиця Толкіна!”, – йдеться в петиції.

Підтримати таку пропозицію можна тут.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: