Пункт прийому металобрухту допоміг затримати цвинтарних крадіїв

21.02.2018

Аби припинити чи хоча б знизити кількість злочинів, пов’язаних із крадіжками металу, поліція Сум провела роз’яснювальну роботу серед працівників пунктів прийому металобрухту і попросила відповідально поставитися до проблеми. Результати не забарились, і досить скоро на мобільний телефон дільничного офіцера поліції надійшло повідомлення з пункту прийому металобрухту про те, що двоє невідомих намагаються здати на брухт три секції чавунної огорожі, ймовірно з кладовища.

«За вказаною адресою негайно прибули правоохоронці, і справді виявили двох чоловіків 30-ти та 37-років з секціями металевої огорожі в руках, – коментує начальник Сумського відділу поліції Павло Карабута. – З’ясувалося, що вдень вони поцупили її з чужого поховання, а увечері принесли на приймальний пункт аби виручити грошей на спиртне. Обидва зловмисники раніше судимі і ніде не працюють».

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 297 «Наруга над могилою» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: