Депутати ліквідували комісію, яка займалась питанням встановлення будинкових лічильників газу

21.02.2018

Під час II пленарного засідання XXXVI сесії міської ради депутати розглянули питання «Про звіт робочої комісії з впорядкування питань щодо встановлення будинкових вузлів обліку природного газу».

Вищезазначена комісія була створена рік тому. Це було покликане необхідністю врегулювання питання встановлення будинкових (загальнобудинкових) вузлів обліку природного газу та забезпечення захисту прав та інтересів сумчан.

За час своєї діяльності комісією за результатами розгляду актів про порушення, наданих мешканцями будинків за адресою: вул. Лебединська 10, вул. Котляревського 2/8, пр-т М. Лушпи 51, вул. Г. Кондратьева 148, було встановлено порушення вимог Кодексу газорозподільних систем, які були допущені представниками ПАТ «Сумигаз» при складанні даних актів.

Окрім того, на розгляд комісії було винесене питання щодо можливості погашення з міського бюджету відсотку за кредитами, які мешканці будуть брати за програмою АТ «Ощадбанк», спрямованою на придбання та встановлення індивідуальних приладів обліку газу. Проте даний проект втілити не вдалось у зв’язку із відсутністю розуміння ситуації та підтримки з боку ПАТ «Сумигаз» та відмовою АТ «Ощадбанк» у фінансуванні всіх необхідних заходів пов’язаних з встановленням населенню індивідуальних лічильників газу.

Під час роботи комісії було розглянуте питання зі встановлення індивідуальних вузлів обліку природного газу мешканцям міста на базі комунальних підприємств міста, але в подальшому представники оператора газорозподільної системи відмовилися від укладених раніше домовленостей та продовження співпраці при розгляді даного питання.

Оскільки робоча комісія з впорядкування питань щодо встановлення будинкових вузлів обліку природного газу вичерпала всі можливі засоби та механізми вирішення поставлених у відповідності до зазначеної початкової мети завдань, 14 грудня минулого року на позачерговій сесії міської ради було створено Загальноміський координаційний штаб, якому доручено виконувати дії, спрямовані на забезпечення взаємодії між органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями з метою недопущення порушення прав мешканців міста у сфері забезпечення природним газом.

У звязку із цим сьогодні депутати міської ради вирішили, що подальша діяльність комісії є неефективною та недоцільною. Тому у відповідності до пункту 2 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» її ліквідували.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: