На Сумщині прикрили найбільший в історії області конвертаційний центр

21.02.2018

У ході розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 КК України співробітники податкової міліції ДФС в Сумській області ліквідували найбільший в історії Сумщини міжрегіональний конвертаційний центр з оборотом у 350 млн гривень.

Організатори «конверта» протягом 2017-2018 років, створивши на території Сумської, Луганської, Донецької, Київської, Чернігівської областей та м. Києва ряд підконтрольних підприємств, надавали послуги з незаконного переведення безготівкових грошових коштів у готівку, документального прикриття безтоварних операцій, незаконного формування податкового кредиту підприємствам реального сектора економіки. Незаконно проконвертовані готівкові гроші (за винятком 10-12%, які служили «винагородою» вищевказаної групи осіб за надання незаконних послуг) передавалася клієнтам – посадовим особам підприємств реального сектора економіки. Загальний обсяг проконвертованих коштів склав понад 350 млн гривень.

За результатами проведених обшуків за адресами фактичного знаходження «тіньового» офісу, адресами проживання учасників «конвертаційного центру», автомобільного транспорту, який використовувався у злочинній діяльності, вилучено печатки підконтрольних підприємств, первинні фінансово-господарські документи, чорнові записи, чекові книжки, комп’ютерну техніку, банківські карти і телефони.

Також у рамках кримінального провадження накладено арешти на рахунки в банківських установах та на рахунках Державного казначейства України заблоковано близько 38 млн гривень.

Слідчі дії тривають і вживаються заходи щодо притягнення всіх учасників «конвертаційного центру» до кримінальної відповідальності й забезпечення відшкодування завданих державі збитків.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: