Головлікар: Замість наркозу – молотком по голові

22.02.2018

Керівництво Глухова стурбоване тим, що вулиці міста стали заповнювати зграї бродячих собак і в лікарню потрапляють покусані люди.

Тривогу забив заступник мера Олександр Вискуб на апаратній нараді 19 лютого. Тему тут же підхопив головлікар ЦРЛ Віталій Горбасьов: «Ситуація в Глухові по сказу – дуже складна. На даний момент 10 чоловік, покусаних тваринами, проходять курс лікування і отримують антирабічну терапію. Однак вакцина закінчується, і вже 21 лютого не буде чого колоти цим людям. Виходить, що глухів’яни просто не долікуються! »

Фінансове становище в лікарні критичне, грошей на закупівлю препарату проти сказу немає. Йдеться про 10 тисяч гривень. Однак градоначальник нічого не відповів головлікарю, а ось секретар міськради Олена Демишева поцікавилася, ким є ці укушені – міськими або сільськими жителями? Якщо вони – жителі району, то нехай про них хвилюється РДА. Але Віталій Володимирович уточнив, що всі 10 осіб – глухів’яни, а значить мають повне право лікуватися за рахунок місцевого бюджету. Більш того, згідно зі статистикою, 80% всіх укусів припадає саме на жителів Глухова.

Після цього слово взяла головний фінансист міста Алла Оніщенко: «Щоб щось взяти з міського бюджету, для початку його ще потрібно прийняти!» І дала зрозуміти Горбасьову, що він як головний лікар повинен сам знаходити кошти: взяти з другорядних потреб і перенаправити на першочергові. Мовляв, кому, як не йому, краще знати про проблеми лікарні та визначати, без чого можна обійтися і на чому заощадити. Збентежений Віталій Володимирович, зрозумівши, що на керівництво міста розраховувати не доводиться, озвучив свою версію розвитку подальших подій: «Нам зараз доводиться вибирати, на що витратити наявні кошти: на наркоз або вакцину від сказу. Обставини складаються так, що ми змушені будемо перед операціями просто бити людину молотком по голові, щоб обійтися без наркозу. Зате вакцину закупимо … »

Джерело: shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: