Сумські лікарі виступили проти медреформи

22.02.2018

Працівники “швидкої” – проти перетворення їхньої служби на службу парамедиків. Про це вони заявили під час брифінгу в обласному центрі екстреної медичної допомоги.

За словами медиків, підготовка парамедиків є на ступінь нижчою від фельдшерів і лікарів, бо, якщо обов’язком перших є надати медичну допомогу, завдання других – максимально швидко довезти хворого до лікарні.

«Це не реформування, а руйнування системи екстреної медичної допомоги. Чому я роблю такий висновок? Із всіх виїздів до хворого чи потерпілого тільки у 20 випадках ми доставляємо хворих на госпіталізацію, а у 80 % випадків ми надаємо допомогу хворим, стан їх покращується і є таким, коли госпіталізація вже не показана. На превеликий жаль, наші лікувальні заклади в районах зокрема, у малопотужних районах, на сьогоднішній день не можуть у цілодобовому режимі надати допомогу в повному обсязі. Там не вистачає лікарів, не вистачає медикаментів, таке інше», – зазначив директор КЗ Сумської облради «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Анатолій Александренко:

Шановні читачі сайту “Сумські дебати”! У нас з’явився новий сервіс “Афіша”, де можна ознайомитись із тим, як цікаво та корисно провести свій вільний час. Ми зібрали всі масові заходи (кіно, театри, концерти, виставки, спортивні змагання, дискотеки та багато іншого) в одному місці для Вас!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: