У Сумах судитимуть екологів-хабарників

22.02.2018

Прокуратурою Сумської області у четвер, 22 лютого 2018 року, затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох співробітників Державної екологічної інспекції у Сумській області, які вимагали та отримали неправомірну вигоду від приватного підприємця.

Встановлено, що головний спеціаліст – державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища, залучивши до своєї протиправної діяльності завідуючого юридичного сектору, за надання дозволу підприємству на видалення насаджень отримали 10 тис грн. Також задокументовано факт вимагання та отримання інспектором 2 тис 250 грн від фізичної особи за непритягнення того до відповідальності за незаконний вилов риби.

Дії головного спеціаліста кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Завідуючий сектору відповідатиме в суді за ч. 5 ст. 27/ч. 3 ст. 368 (посбництво у одержанні неправомірної вигоди) КК України.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Шановні читачі сайту “Сумські дебати”! У нас з’явився новий сервіс “Афіша”, де можна ознайомитись із тим, як цікаво та корисно провести свій вільний час. Ми зібрали всі масові заходи (кіно, театри, концерти, виставки, спортивні змагання, дискотеки та багато іншого) в одному місці для Вас!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: