У Конотопі може повторитися львівський сценарій із сміттям

22.02.2018

Над Конотопом нависла загроза сміттєвого колапсу. На брифінгу мер Артем Семеніхін повідомив, що термін експлуатації сміттєвого полігону, на який нині вивозиться увесь міський непотріб, збігає за півтора роки. Цікаво, що аналогічні заяви з вуст міського голови звучали і два роки тому у інтерв’ю журналістам телеканалу “Пульсар”, щоправда тоді “дедлайном закриття полігона” називався січень 2017-го року.

Альтернатив і так переповненому сміттєзвалищу “Флори” наразі немає. В планах місцевої влади – будівництво нового полігону на ділянці землі у напрямку селища Підлипного, згідно проекту – тут же буде розташована і сміттєсортувальна лінія. Але наразі навіть перші кроки для реалізації цієї дороговартісної ініціативи зробити неможливо, адже у Конотопі й досі не прийнятий бюджет на 2018-й рік. Окрім цього, не зрозуміло ще й те, чи взагалі потягне “міська казна” такі колосальні видатки, адже йдеться про десятки мільйонів гривень ( за даними дворічної давнини орієнтована вартість будівництва становила близько 30 мільйонів гривень)

До слова, аби дістати гроші на створення нового сміттєвого полігону, у 2017 -му мерія подала заявку на конкурс проектів, які можуть бути профінасовані з ДФРР. І попри те, що шанси отримати кошти на цю важливу ініціативу, як вважають в управлінні ЖКГ, були високими, на нове сміттєзвалище для Конотопа з державного фонду чомусь не було виділено жодної гривні.

Зважаючи на це, Артем Семеніхін висловив серйозне занепокоєння тим, що на Конотоп чекає доля Львова, який і досі не знайшов, куди “прилаштувати” свій непотріб. І це при тому, що у міста Лева є потужний матеріальний ресурс, а от Конотоп платити за зберігання свого сміття захмарні суми не в змозі.

Джерело: http://konotop.in.ua/

Шановні читачі сайту “Сумські дебати”! У нас з’явився новий сервіс “Афіша”, де можна ознайомитись із тим, як цікаво та корисно провести свій вільний час. Ми зібрали всі масові заходи (кіно, театри, концерти, виставки, спортивні змагання, дискотеки та багато іншого) в одному місці для Вас!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: