Микола Березін: Першою умовою виникнення корупційних ризиків є безвідповідальність посадовців

23.02.2018

Днями під головуванням першого заступника голови облради Анатолія Річкаля відбулося перше засідання новоствореної комісії з оцінки корупційних ризиків у діяльності обласної ради.

Комісію створили для оцінки корупційних ризиків у роботі облради за критеріями ймовірності виникнення ідентифікованих корупційних ризиків та наслідків корупційного правопорушення або правопорушення, пов’язаного з корупцією, — у рамках підготовки Антикорупційної програми облради, а також під час її періодичного перегляду.

«Першою умовою виникнення корупційних ризиків є безвідповідальність посадових осіб, відсутність контролю за виконанням прийнятих радою рішень, незнання законів України, невиконання їхніх вимог. Тому починати оцінку корупційних ризиків необхідно саме з цих питань», — наголосив під час засідання депутат фракції «Відродження» в Сумській обласній раді Микола Березін.

До діяльності комісії залучать представників громадськості та експертів з досвідом роботи у цій сфері.

Шановні читачі сайту “Сумські дебати”! У нас з’явився новий сервіс “Афіша”, де можна ознайомитись із тим, як цікаво та корисно провести свій вільний час. Ми зібрали всі масові заходи (кіно, театри, концерти, виставки, спортивні змагання, дискотеки та багато іншого) в одному місці для Вас!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: