На “Електроавтотрансі” вирішать, чи карати водія за аварію, в яку потрапив новий автобус

23.02.2018

Як ми вже повідомляли, в ДТП за участі нового автобусу №57А та іномарки Mitsubishi, що трапилася 20 лютого на перехресті вулиць Набережна р. Стрілка та Покровської площі, винним виявився  водій КП “Електроавтотранс”. До  такого висновку дійшли у патрульній поліції, а в комунальному підприємстві вважають, що винні обидва керманичі.

«Екіпаж, який прибув на місце події, з’ясував, що водій автобуса не врахував дорожню обстановку та здійснив розворот не з крайньої смуги руху. У ДТП ніхто не постраждав, автомобілі отримали механічні ушкодження. На водія автобуса було складено протокол за статтею 124 – Порушення правил дорожнього руху, які призвели до вчинення автопригоди, а на водія Mitsubishi було складено протокол за статтею 126, так як він не мав при собі страхового поліса», – повідомив речник патрульної поліції м. Суми Олег Сологуб.

Водій автобусу Сергій Ковтуненко не відчуває за собою провини в ДТП, говорить, що рухався по своїй смузі, на перехрестя виїхав – почав маневр розвороту, а куди летіла іномарка – не знає.

« У нашому автобусі пошкоджено лакофарбове покриття з лівої сторони частини автобуса за кабіною. Це там кришка багажника. Через те, що протокол виписаний на водія, то водій буде ремонтувати автобус власним коштом», – прокоментувала начальник відділу безпеки руху КП «Електроавтотранс» Тетяна Наконечна.

Сьогодні автобус, що потрапив в аварію, працює на лінії. Дисциплінарна комісія має вирішити, чи карати водія, який спричнив ДТП. Чоловік працює на КП із 2009 року, всього водієм пропрацював більш як 30 років.

Загалом за минулий 2017 рік та два місяці цього року за участі тролейбусів сталось 10 аварій. З них у 3 – винуватий водій тролейбусу. З автобусами «Електроавтотрансу» сталось 7 аварій. У 4 з них – винний саме водій автобусу. При цьому, враховуючи кількість одиниць транспорту, середній коефіцієнт аварійності на підприємстві – 0,9 відсотка.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Шановні читачі сайту “Сумські дебати”! У нас з’явився новий сервіс “Афіша”, де можна ознайомитись із тим, як цікаво та корисно провести свій вільний час. Ми зібрали всі масові заходи (кіно, театри, концерти, виставки, спортивні змагання, дискотеки та багато іншого) в одному місці для Вас!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: