“Алкогольні” штрафи хочуть підвищити у 20 разів

24.02.2018

Штрафи за вживання алкоголю у громадських місцях можуть підвищитися у 20 разів. Відповідний законопроект зареєстрували у Верховній Раді депутати від партії «Відродження».

Наразі фінансове покарання за такі правопорушення становить 17-136 грн, тепер же його пропонують збільшити до 340-1190 грн (від 20 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Посилити відповідальність представники «Відродження» пропонують і за продаж алкогольних напоїв та цигарок неповнолітнім. За таку провину законопроект передбачає підвищення адмінштрафів утричі: замість нинішніх 510-1700 грн — 1700-3400 грн.

«Безумовно, потрібно проводити роботу в цьому напрямку… Карати і штрафами, й іншими методами, проводити ідеологічну роботу… На сьогоднішній день у нас із 174 тисяч дітей від 0 до 17 років абсолютно здорових немає навіть 10% — а це наше майбутнє. Якщо сьогодні давати можливість молоді палити й пити, то звідки візьметься здорова нація?», — наголошує депутат Сумської обласної ради від партії “Відродження” Микола Березін.

Шановні читачі сайту “Сумські дебати”! У нас з’явився новий сервіс “Афіша”, де можна ознайомитись із тим, як цікаво та корисно провести свій вільний час. Ми зібрали всі масові заходи (кіно, театри, концерти, виставки, спортивні змагання, дискотеки та багато іншого) в одному місці для Вас!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: