Микола Войтенко: «Встановлюючи захмарні тарифи, українська влада робить все, аби її ненавиділи якомога більше людей»

24.02.2018

«Вже з квітня цього року можливе підвищення ціни на газ, яка вартуватиме понад 8 тисяч грн за тисячу кубометрів. На пересічних українців вона ляже непосильним тягарем, оскільки населенню вже давно не вистачає коштів навіть на товари першої необхідності». Про це заявив в ефірі телеканалу АТВ заступник голови фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській обласній раді Микола Войтенко.

Політик наголошує, що влада, виконуючи примхи МВФ і підвищуючи тарифи на газ, під виглядом реформ продовжує геноцид українського народу.

Сумські пенсіонери бідкаються, що грошей ледь вистачає на продукти та ліки, а тут ще й захмарні тарифи. Вони кажуть, що уряду треба дбати про те, аби люди мали достойні зарплати і пенсії, і тоді буде можливість оплатити тарифи. А в нинішній ситуації це просто знущання над своїм народом, вважають громадяни.

«За останні п’ять років ціна на газ зросла всемеро, тоді як зарплати і пенсії – у три рази. При цьому маємо здорожчання продуктів харчування, ліків, одягу, товарів повсякденного попиту. Складається враження, що своїми кроками українська влада робить все, аби її ненавиділи якомога більше людей», – заявив Микола Войтенко.

Опозиціонер додає, що від центральної не відстає і влада місцева. У Сумах з нового року піднялася ціна на гарячу воду, опалення, комунальний транспорт, на обслуговування житлових будинків та прибудинкових територій, планується підняття тарифів на вивіз ТПВ.

«Вже на сьогодні тільки за комунальні послуги населення України заборгувало майже 30 мільярдів гривень. Такі несплати свідчать про те, що субсидії не можуть у повній мірі компенсувати захмарні ціни на «комуналку». Нашим правителям усіх ланок треба зрозуміти, що люди можуть оплачувати лише те, що їм дозволяють доходи. Інакше борги будуть лише накопичуватися і зрештою настане колапс, коли українці взагалі перестануть платити за комунальні послуги, просто буде ні з чого», – резюмував Микола Войтенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: