Суми залишилися без пам’ятника Небесній сотні

26.02.2018

Один з авторів проекту пам’ятника Небесної сотні в Сумах Володимир Биков заявив про зняття їхньої роботи як переможця проведеного в минулому році конкурсу. Він підняв питання на апаратній нараді в мерії сьогодні, 26 лютого.

– Усі знають, що в 2017 році творча команда, яку я очолив, виграла конкурс по пам’ятнику Небесної сотні в Сумах, – нагадав він. – Конкурс був відкритий, публічний, ніяких порушень законодавства не було. Комісія приймала рішення в закритому режимі. Тоді зауважень до проведення конкурсу і до вирішення комісії не було. У цьому році ми почали роботу з його реалізації. Минулого тижня був опублікований робочий проект нашого пам’ятника, який викликав дуже серйозну полеміку не тільки у нас в Сумах, але підключилися й народні депутати. Ми порадилися з учасниками творчої групи, яка працювала над проектом, і вирішили зняти його з реалізації. Ми сподіваємося, що наступний проект, який переможе, буде прийнятий не тільки комісією, а й городянами і творчими людьми, усім суспільством, і що й через 10 років він буде гідний того подвигу, який був здійснений Небесної сотнею. Це офіційна наша заява.

– Зрозуміло, дякую вам за роботу, я читав усю цю полеміку і в ЗМІ, і у Фейсбуці, – відгукнувся мер Сум Олександр Лисенко. – Давайте тоді включимо всіх, хто висловлювався на цю тему, у робочу групу, щоб вони брали потім відповідальність на себе. Давайте проводити новий конкурс, але до 2 вересня потрібно встигнути, як обіцяли. Час ще є.

Нагадаємо: за 4 роки пройшло 4 конкурси, однак поки безрезультатно

Шановні читачі сайту “Сумські дебати”! У нас з’явився новий сервіс “Афіша”, де можна ознайомитись із тим, як цікаво та корисно провести свій вільний час. Ми зібрали всі масові заходи (кіно, театри, концерти, виставки, спортивні змагання, дискотеки та багато іншого) в одному місці для Вас!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: