У Сумах 80-річну жінку ошукали псевдополісмени

26.02.2018

До поліції звернулась 80-річна сумчанка, яка стала жертвою шахрайства. За словами потерпілої, невідомі зловмисники зателефонували їй на мобільний, повідомили, що онук знаходиться в поліції і йому загрожує кримінальна відповідальність. Аби «врятувати» його від в’язниці, запропонували «вирішити» питання за грошову винагороду.

Пенсіонерка спочатку намагалась зв’язатись із родичем, який у цей час був у відрядження, та він жодного разу не взяв слухавку. А потім вирішила погодитись на умови псевдополіцейських. Спочатку жінка перерахувала аферистам 500 гривень, а потім ціна постійно зростала. Протягом тижня вони п’ять разів телефонували старенькій та просили грошей, у результаті чого збагатились майже на 12 тисяч гривень. А коли жінка врешті решт дочекалась дзвінка онука, виявилось, що той до правоохоронців не потрапляв.

Нині в поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого ведуться пошуки зловмисників.

Шановні читачі сайту “Сумські дебати”! У нас з’явився новий сервіс “Афіша”, де можна ознайомитись із тим, як цікаво та корисно провести свій вільний час. Ми зібрали всі масові заходи (кіно, театри, концерти, виставки, спортивні змагання, дискотеки та багато іншого) в одному місці для Вас!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: