Мер Сум “перевів стрілки” за сміття на підлеглих

26.02.2018

Мерія Сум розглянула електронну петицію «Місто без сміття» щодо необхідності постійного прибирання територій біля зупинок громадського транспорту.

“Працівники управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Сумської міської ради постійно проводять рейди, перевірки та обстеження територій та об`єктів міста Суми щодо стану їх благоустрою та додержання підприємствами, установами, організаціями, громадянами законодавства у сфері благоустрою; складають акти, попередження, протоколи про адміністративні правопорушення за порушення законодавства у сфері благоустрою населених пунктів відповідно до ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення для притягнення винних до відповідальності.

Так, за 2017 рік працівниками управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Сумської міської ради було складено 865 протоколів про адміністративні правопорушення за фактами порушень Правил благоустрою міста Суми.

Здійснення заходів з благоустрою міста у межах комунального замовлення та здійснення повноважень замовника утримання об’єктів благоустрою відповідно до п.3.1.8, п. 3.2.4 додатку до рішення Сумської міської ради від 31.05.2017 р. №2153-МР «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 30 березня 2016 р. №530-МР «Про Положення про департамент інфраструктури міста Сумської міської ради» (зі змінами) належить до повноважень департамента інфраструктури міста Сумської міської ради.

На даний час обслуговування (прибирання) 282 зупинок міста Суми та прибирання урн на зупинках в кількості 156 шт. по місту здійснює комунальне підприємство «Паркінг» Сумської міської ради, замовником виступає департамент інфраструктури Сумської міської ради. Прибирання прилеглих територій біля зупинок громадського транспорту, де є суб’єкти господарювання, здійснюється цими суб’єктами господарювання.

Управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Сумської міської ради здійснює контроль за постійним прибиранням прилеглих до зупинок громадського транспорту територій, зокрема, щодо належного прибирання територій біля зупинок суб’єктами господарювання. Направлено відповідні листи до департамента інфраструктури міста Сумської міської ради щодо вжиття необхідних заходів для утримання в належному стані територій, прилеглих до зупинок громадського транспорту, які утримуються за кошти міського бюджету, а також встановлення на зупинках громадського транспорту урн для сміття (у разі їх відсутності).

Щодо прибирання вулиць вздовж проїжджої частини замовником виступає управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради, виконавцем є комунальне підприємство «Шляхрембуд» Сумської міської ради”, – йдеться у відповіді за підписом міського голови Сум Олександра Лисенка.

Шановні читачі сайту “Сумські дебати”! У нас з’явився новий сервіс “Афіша”, де можна ознайомитись із тим, як цікаво та корисно провести свій вільний час. Ми зібрали всі масові заходи (кіно, театри, концерти, виставки, спортивні змагання, дискотеки та багато іншого) в одному місці для Вас!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: