Мер Сум відповів відпискою на тролейбусну петицію

26.02.2018

Мерія Сум розглянула електронну петицію «Рух комунального транспорту за маршрутом Роменська – Горького – Металургів – пр. Курський».

“Повідомляємо, що дане питання врегульоване рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 21.06.2016 р. №333 «Про організацію перевезення пасажирів тролейбусами на постійних міських маршрутах у м. Суми КП СМР «Електроавтотранс» (зі змінами), яким визначено перелік тролейбусних маршрутів та кількість тролейбусів на маршрутах. Даним рішенням передбачено тролейбусний маршрут № 6 «Роменська – Центроліт» з 8 одиницями тролейбусів на маршруті.

Усього, відповідно до рішення, обслуговувати тролейбусні маршрути міста мають 108 одиниць тролейбусів. Однак через нестачу тролейбусів та відсутність водіїв тролейбусів на маршрутах щоденно здійснюють перевезення 45 тролейбусів. Додаткове введення в дію 8 тролейбусів на маршруті №6 призведе до значного зменшення кількості тролейбусів на інших маршрутах та погіршить якість обслуговування пасажирів через збільшення інтервалів руху.

Також слід зауважити, що відкриття нового автобусного маршруту за напрямком «Роменська – пр. Курський» може проводитися відповідно до чинного законодавства про автомобільний транспорт за певною процедурою, а визначення перевізника на маршруті відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт» здійснюється лише на конкурсній основі.

З метою вирішення питання надання якісних послуг при перевезенні пасажирів тролейбусами міська влада працює над реалізацією проекту «Оновлення рухомого складу КП «Електроавтотранс» в м. Суми». Це надасть можливість придбати 22 тролейбуси за залучені (кредитні) кошти за проектом «Міський громадський транспорт України» відповідно до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком, ратифікованим Законом України від 12.04.2017 № 2009-VIII. За кредитні кошти у 2018 році заплановано придбання 11 тролейбусів. Також згідно із Програмою розвитку міського пасажирського транспорту м. Суми у 2018 році передбачено придбання 34 тролейбусів за кошти місцевого бюджету. Тому вирішення даного питання можливе лише при поповненні парку КП СМР «Електроавтотранс» новими тролейбусами”, – йдеться у відповіді за підписом міського голови Олександра Лисенка.

Шановні читачі сайту “Сумські дебати”! У нас з’явився новий сервіс “Афіша”, де можна ознайомитись із тим, як цікаво та корисно провести свій вільний час. Ми зібрали всі масові заходи (кіно, театри, концерти, виставки, спортивні змагання, дискотеки та багато іншого) в одному місці для Вас!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: