Суди Сумщини створили медіацентр

27.02.2018

Cуди Сумщини об’єднали свої зусилля, аби налагодити конструктивний діалог із громадськістю. Сумський апеляційний, окружний адміністративний та 20 загальних місцевих судів запустили спільний проект, який має зробити судову гілку влади в області публічнішою, прозорішою та відкритішою.

Очільники установ підписали Меморандум про взаємодію та співпрацю в інформаційно-медійному напрямку. Проект передбачає створення Інфо-медіацентру судової влади Сумської області – комунікативної платформи, яка забезпечуватиме жителів області, у першу чергу, своєчасною та об’єктивною інформацією про здійснення правосуддя на Сумщині. Окрім того, зусилля медіацентру будуть спрямовані на покращення рівня обізнаності суспільства щодо діяльності судової гілки влади, оцінку потреб населення в отриманні інформації про судові процедури, підготовку програм інформування населення і, звісно, налагодженню ефективної співпраці та партнерства із засобами масової інформації.

Координатором Центру обрано Апеляційний суд Сумської області. Саме на його плечі покладено збір та оприлюднення оперативної інформації з кожної судової інстанції області. Представники Феміди впевнені, що створення медіацентру слугуватиме більшій відкритості та прозорості роботи судів, а відтак це сприятиме відновленню довіри до правосуддя

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: