У лікарнях Сум розгортають додаткові ліжка для дітей, хворих на ГРВІ та грип

27.02.2018

У Сумській міській дитячий лікарні Святої Зінаїди розгортають додаткові ліжка, якими мають забезпечити місцями тих, кого шпиталізують з ускладненнями ГРВІ та грипу. Інфекційне відділення розраховане на 115 дітей. Станом на ранок 27 лютого на стаціонарному лікуванні 145 таких. За останні три дні прийняли 50 дітей.

«Ми перепрофілювали 30 ліжок дерматологічного відділення під інфекційні. Ми плануємо ще розгорнути близько 60 ліжок педіатричного відділення. Нині на 145 ліжках знаходиться 138 дітей з ГРВІ. 25 пацієнтів, які мають діагноз пневмонія. У відділенні реанімації там розгорнуто 6 ліжок, знаходиться 1 дитина, яка має вроджену ваду серця, має пневмонію. У неї діагностовано грип Б», – повідомила заступник головного лікаря з лікувальної роботи Сумської міської дитячої лікарні Святої Зінаїди Вікторія Бугаєнко.

У Сумській обласній дитячій лікарні з ускладненнями наразі 35 дітей. Відділення інфекційне може прийняти одночасно 40 пацієнтів. Іще половину ліжок мають у резерві.

«На сьогодні на ранок було 35 дітей з ГРВІ або пневмонія. В трьох випадках пневмонія – це як ускладнення після ГРВІ. У нас на базі психоневрологічного відділення, воно розраховано у нас на два блоки. Один блок відразу 20 ліжок перепрофілюється під відділення для дітей з інфекційною патологією», – говорить  заступник головного лікаря з медичної частини Сумської обласної дитячої лікарні Ольга Гапієнко.

За її словами, нині в реанімації дітей з ГРВІ чи грипом у них немає.

У Сумах з 23 лютого до 3 березня триває карантин, в усіх закладах освіти середньої ланки. Скасували всі масові заходи, припинили роботу у закладах позашкільної освіти.

Джерело: http://tv.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: