Дивне хобі: сумський підприємець у гаражі видаляє зайві органи тваринам

27.02.2018

Як уже писали «Сумські дебати», син активіста Василя Вороніна, відомого дискредитаційною кампанією відносно Кадетського корпусу, похвалився тим, як познущався над кішкою. Хлопець показав у Фейсбуці фото поруч із пухнастою, якій у домашніх умовах вирізають статеві органи. Виявилося, що у такий вражаючий спосіб їхня сім’я популяризує проведення стерилізації безпритульним тваринам.

На захист Вороніних, які викликали обурення і осуд в соцмережі, став заступник голови Верхньосироватської ОТГ Андраник Аллахвердян, мовляв, немає нічого поганого в тому, що тварин стерилізують, і всі мають так само хвалитися, як це роблять. За його словами, активіст проводить стерилізацію у себе вдома.

Тут одразу виникає запитання: як людина, не маючи ветеринарної освіти, у домашніх умовах, далеких від хірургічної стерильності, зважується проводити операції? Відповідь на це очевидна – подібні екзекуції можуть закінчитися для тварин трагічно, адже дуже високий ризик у такій ситуації підхопити інфекцію чи елементарно помилитися із точністю, тримаючи ножа у руках.

Сьогодні під вечір Василь Воронін (до одруження мав прізвище Гладло), а в народі відомий як Голубий Туз, виклав у себе на сторінці чергове фото зі свого гаража, де у повних антисанітарійних умовах прямо на стільці самотужки стерилізував чергову тварину. При цьому ще і зробив саркастичний напис: “Всегда говорю сыну: « Учись ездить на мотоцикле! Приходи, помогай,скоро мотосезон.» Как вам мотоцикл?»

У приватних ветеринарних клініках стерилізація коштує недешево, але в цю вартість закладається і оплата послуг лікаря, необхідні препарати та матеріали, анестезія, післяопераційний догляд. На думку фахівців, проведення складної операції ветеринаром-аматором десь на кухні, а тим паче в гаражі абсолютно неприйнятне.

У цій історії найбільш спірний момент у тому, що Вороніни заявляють про те, що захищають тварин і піклуються про них, але їхня турбота виглядає як знущання і варварство. Маючи чималі статки, вони могли б це робити більш толерантно, і при цьому не викладаючи селфі із порізаними тваринами, до того ж не маючи права проводити такі “експерименти” без відповідної освіти ветеринара і ліцензії.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: