До мерії Сум не пускатимуть з великими пакетами

28.02.2018

Минулого тижня сумський виконком вніс кілька доповнень до регламенту своєї роботи. Одне з них стосується забезпечення громадської безпеки та порядку під час проведення засідань виконкому.

Посилити заходи безпеки сумських чиновників змусили часті останнім часом випадки заворушень і конфліктів, які мали місце на засіданнях виконкому при прийнятті резонансних рішень. Нагадаємо, 3 березня минулого року в 59-й кабінет мерії, коли виконком розглядав питання про затвердження результатів транспортного конкурсу, кинули димову шашку. До речі, конкурс, який відбувся за кілька днів до цього, теж проходив у напруженій обстановці. Останній випадок заворушень на засіданні виконкому був 16 січня цього року, коли приймалися нові тарифи на проїзд у комунальному транспорті. Активісти, намагаючись не допустити голосування з цього питання, спочатку кидали на стіл президії пластикові кошики для сміття, а потім висмикнули з-під мера Олександра Лисенка стілець, на якому він сидів. На щастя, поліція прийшла вчасно і ніхто, крім стільця, не постраждав. Проте керуючий справами міськвиконкому подав до поліції заяву про псування казенного майна.

Новою нормою регламенту встановлені деякі обмеження на доступ до приміщення мерії, а саме: не допускаються особи з явними ознаками сп’яніння, а також особи, які мають при собі господарські сумки, пакети, згортки великого розміру, непотрібні для вирішення питання, по якому вони прийшли. Як і раніше, всі бажаючі прийти на засідання виконкому повинні зареєструватися, але відтепер списки запрошених будуть передаватися у відділ по взаємодії з правоохоронними органами.

Крім того, як і планувалося раніше, у регламент додали нову норму, згідно з якою всі розпорядження мера і накази керівників структурних підрозділів про надання матеріальної допомоги та преміювання керівництва, посадових осіб мерії та керівників комунальних підприємств у обов’язковому порядку будуть оприлюднюватися на сайті мерії.

Ще один новий розділ регламенту стосується дій членів виконкому в разі наявності конфлікту інтересів: при наявності такого конфлікту (реального або потенційного) їм забороняється брати участь в узгодженні та прийнятті проекту рішення.

Джерело: shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: