ПАТ “Сумиобленерго” розповіло, як менше платити за електроенергію

28.02.2018

Як повідомляють у ПАТ “Сумиобленерго”, станом на сьогодні одним із найбільш дієвих способів зменшення розміру плати за спожиту електроенергію є перехід на облік електроенергії за тарифами, диференційованими за періодами часу.

Для реалізації зазначеного заходу споживач має право самостійно придбати лічильник, а також оплатити вартість робіт по облаштуванню вузла обліку. Програмування лічильника електроенергії проводиться ПАТ “Сумиобленерго” безкоштовно. Для зменшення терміну окупності облаштування дифтарифного обліку споживачу необхідно спланувати перерозподіл періоду роботи електричних приладів із пікових годин на нічний час.

Для полегшення прийняття відповідного рішення споживачами ПАТ “Сумиобленерго” розробило програмний модуль “Калькулятор дифтарифного обліку”. Даний модуль дозволяє побутовим споживачам самостійно проводити розрахунок орієнтовної економії від впровадження дифтарифного обліку електроенергії в різних режимах споживання електроенергії, а саме – визначити орієнтовну щомісячну економію та термін окупності облаштування дифтарифного обліку в залежності від наступних параметрів:

– категорії споживача;

– обсягу середньомісячного споживання електроенергії за попередні періоди;

– приладів, роботу яких планується перенести на нічний час та їх потужності;

– режиму роботи кожного з приладів у нічний час (кількість днів роботи приладу в місяці, кількість годин використанняприладу в нічний час доби).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: