Порошенко анонсував звільнення викрадених на Сумщині людей

28.02.2018

У межах звільнення заручників, про яке під час прес-конференції “Виклики-2018” повідомив президент України Петро Порошенко, можуть звільнити викрадених на Сумщині українських прикордонників Ігоря Дзюбака і Богдана Марцоня. Натомість Україна передасть Росії затриманих на Херсонщині двох ФСБів — Володимира Кузнецова та Аскара Кулуба.

“До кінця поточного тижня ще двох наших заручників ми повернемо додому. Це передумовлено вже, і місце, і дата, думаю, воно не зірветься. Це знаходиться на моєму найбільшому пріоритеті і я цим займаюся особисто. І можу сказати, що і в Росії рішення приймаються на найвищому рівні”, — зазначив Порошенко. Він додав, що звільнення заручників може відбутися вже завтра, 2 березня.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року на Сумщині зникли двоє українських прикордонників. Згодом Росія підтвердила їх затримання. У Москві прикордонників взяли під варту на два місяці за звинуваченням  у незаконному перетині кордону. У Держприкордонслужбі повідомили, що за цією статтею в Росії загрожує ув’язнення до 6 років. 26 лютого затриманих прикордонників перевели з Москви до Брянська.

Джерело: hromadske.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: