У Сумах хочуть підвищити статус дитячої лікарні

01.03.2018

Депутати профільної комісії облради з питань бюджету підтримали пропозицію її голови Миколи Березіна (фракція «Відродження») щодо необхідності проведення капітального ремонту та заміни старого обладнання КУ «Сумська обласна дитяча клінічна лікарня».

«На Сумщині кількість дітей віком до 18 років у порівнянні з 2016 роком суттєво зменшилася. Зріс показник кількості померлих дітей віком до 1 року, збільшилася кількість дітей-інвалідів. Що важливо — знизився рівень охоплення дітлахів диспансерним наглядом у міських і районних лікарнях. Тому в Сумській обласній дитячій клінічній лікарні — усе більше пацієнтів. Так, у 2017 році в закладі проліковано 13 727 дітей. У той же час лікарня сьогодні вкрай потребує капремонту і нового обладнання», — повідомив Микола Березін.

Враховуючи те, що даний заклад несе відповідальність за збереження здоров’я дітей всієї області, депутат вніс пропозицію рекомендувати обласній державній адміністрації та обласній раді підготувати пропозиції щодо приведення КУ «Сумська обласна дитяча клінічна лікарня» до рівня провідного медзакладу охорони здоров’я Сумщини — з урахуванням співфінансування з міст, районів та ОТГ області. «Саме у цьому медичному закладі має надаватися високоспеціалізована лікувально-профілактична допомога дітям Сумщини, які потребують спеціальних методів діагностики та лікування», – наголосив Микола Березін.

Депутат запропонував додатково виділити кошти на придбання обладнання для ортопедо-травматологічного та офтальмологічного відділень лікарні.

Зазначені пропозиції будуть враховані на наступній сесії обласної ради — при внесенні змін до обласного бюджету в частині розподілу коштів від перевиконання його дохідної частини.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: