На Сумщині зі снігових заметів визволяли автомобілі “швидкої допомоги”

01.03.2018

1 березня о 05:30 на лінію екстреного виклику «101» надійшла інформація про легковик ВАЗ-2111, який застряг у сніговому заметі поблизу с. Чернацьке Середино-Будського району. На виклик було направлено відділення 21-ї Державної пожежно-рятувальної частини з райцентру. Після прибуття рятувальники з’єднали тросом всюдихідний ЗІЛ-131 з легковим автомобілем та відбуксирували його на безпечну ділянку шляху.

А о 05:37 з’явилася інформація, що між с. Михайлівка та смт Угроїди Краснопільського району потрапив до снігового замету ВАЗ-21114. Туди було направлено відділення 11-ї Державної пожежно-рятувальної частини з райцентру. Прибувши на виклик, рятувальники за допомогою пожежного автомобіля підвищеної прохідності ЗІЛ-131 відбуксирували транспортний засіб на безпечну ділянку шляху.

О 05:59 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про необхідність вивільнення зі снігу поблизу с. Рижівка Білопільського району мікроавтобуса Mercedes Vito, в якому знаходилося 8 громадян. На місце події виїхало відділення 20-ї Державної пожежно-рятувальної частини з м. Білопілля. За допомогою троса, під’єднаного до ЗІЛ-131, автомобіль було відбуксировано на безпечну ділянку шляху.

О 06:35 з’явилася інформація про потрапляння до снігового замету між с. Сосонка та Староіванівка Охтирського району відразу 3 автомобілів, серед яких була карета екстреної медичної допомоги, що їхала на виклик. На місце події було направлено відділення 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини з райцентру. За попередніми даними, «швидка» їхала у напрямку с. Староіванівка і застрягла у заметі. Їй на зустріч їхала «Нива», яка везла хворого чоловіка, та застрягла в тому ж місці. Крім того, на даній ділянці дороги до снігу потрапив автомобіль УАЗ. Рятувальники, в першу чергу, відбуксирували в бік м. Охтирка карету «швидкої», в якій на той час уже знаходився хворий, якому була потрібна термінова медична допомога. Після цього фахівці вивільнили інші 2 автомобілі, які рухалися в напрямку с. Староіванівка.

О 08:57 у м. Охтирка застрягла ще одна «швидка», яка прямувала на виклик. Рятувальники на ЗІЛ-131 із 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини прибули на місце події та буксирували карету екстреної медичної допомоги до помешкання хворого. Після того, як чоловік у супроводі медпрацівників потрапив до автомобілю «швидкої», рятувальники відбуксирували його до безпечної ділянки шляху.

О 09:58 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про необхідність надання допомоги. За попередніми даними, у м. Путивль на вул. Благовіщенській автомобіль Mitsubishi Pajero з’їхав з дороги, потрапивши до снігового замету. Підрозділ 15-ї Державної пожежно-рятувальної частини, який прибув на виклик, відбуксирував позашляховик на безпечну ділянку шляху.

Всього до надання допомоги було залучено 24 чоловіки особового складу та 6 одиниць спецтехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Силами Служби порятунку було врятовано зі снігових заметів 23 людини та 8 одиниць техніки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: