Житель Сумщини помер через вакцину

01.03.2018

В Україні заборонили одну з вакцин БЦЖ – таке рішення було прийнято у зв’язку із зафіксованим у Білопільській ЦРЛ летальним випадком після вакцинації. Відповідне розпорядження було опубліковано на сайті Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

У повідомленні говориться, що інцидент був зафіксований 25 лютого на території Сумської області. За попередніми даними, після імунізації за допомогою однієї з вакцин БЦЖ, пацієнт відчув себе погано, а потім помер. На жаль, інші подробиці інциденту поки невідомі.

Також повідомляється, що виробником даного препарату є одне з підприємств Болгарії. На даний момент Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками прийняла рішення тимчасово заборонити використання даної вакцини на території нашої країни. Така заборона триватиме до повного завершення всіх перевірок за даним фактом.

Крім того, опублікованим указом керівництво відомства зобов’язало всі підприємства, які здійснюють реалізацію, зберігання або використання даної вакцини, виробленої в Болгарії, звірити номер партії та серії вакцини і негайно вилучити її до закінчення перевірок.

Йдеться також, що відповідальність за виконання розпорядження Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками несуть регіональні відділи відомства.

Джерело: inform-ua.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: