На Сумщині будуть долати суцільне бездоріжжя

02.03.2018

Голова фракції «Відродження» у Сумській обласній раді Олександр Будник ініціює питання ремонту доріг Великописарівського району. Про це депутат повідомив під час чергового візиту на свій округ.

Виступаючи на сесії райради, Олександр Будник визначив головною проблемою Великописарівщини саме дороги, адже сьогодні тут немає жодного населеного пункту, до якого б можна було проїхати без перешкод. Зокрема до с. Солдатського через суцільне бездоріжжя не хочуть їздити навіть перевізники. Це створює в районі соціальну напругу — люди благають про допомогу.

«Завдяки депутатам різних рівнів, у тому числі Олександру Буднику, рік тому був капітально відремонтований міст через р. Ворсклицю. Він став порятунком для с. Солдатського, — говорять місцеві. — Тепер шкільний автобус безперешкодно забирає дітей із с. Ніцахи Тростянецького району і привозить їх до Солдатської школи, рятуючи заклад від малокомплектності. Крім того, із Сум до села тепер аж п’ять разів на тиждень їздять маршрутки». А ось до Великої Писарівки, додають люди, автобус їздить тільки раз на тиждень, або взагалі відсутній — за поганої погоди. «Від ремонту дороги до с. Солдатського виграли б і жителі Крамчанки й Тарасівки, які теж потерпають від бездоріжжя. А якщо відремонтувати шлях від Солдатського до Катанського та Іванівки, то це взагалі було б щастя для жителів району», — зазначають селяни.

Олександр Будник упевнений: вирішення проблеми доріг Великописарівщини можливе — за умови спільних зусиль на місцевому та обласному рівнях. «Як депутат обласної ради я порушу питання на рівні області, але й місцева влада не має стояти осторонь. У нинішній ситуації важко говорити про капремонті доріг чи будівництво Їх у районі, але зробити дороги проїзними сьогодні можливо», — наголосив депутат.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: