Депутати попросили уряд захистити військових пенсіонерів

02.03.2018

Сьогодні, 2 березня, під час сесії облради народні обранці 46 голосами підтримали рішення про направлення Президенту України, Кабінету Міністрів України, Верховній Раді України звернення щодо забезпечення в передбаченому законодавстві негайного перерахунку пенсій колишнім військовослужбовцям усіх силових структур.

У тексті звернення депутати апелюють до того, що пенсії не «осучаснювали» близько 7 років. У результаті люди вийшли на масові акції протесту у Сумах, Шостці та інших містах області й України.

На думку депкорпусу, прийнята урядом постанова від 21 лютого 2018 року № 103 «Про перерахунок пенсій особам, звільненим з військової служби та деяким іншим категоріям осіб» не вирішує в повному обсязі всіх порушених військовими пенсіонерами питань, викликаючи навіть появу нових проблем.

Виходячи з вище зазначеного, обласні парламентарі вимагають:

1. Скасувати постанову Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2018 № 103 в частині внесення змін до порядку визначення розміру грошового забезпечення, встановленого постановою Кабінету Міністрів від 30 серпня 2017 № 704, та забезпечити проведення з 1 січня 2018 перерахунку раніше призначених пенсій особам, звільненим з військової служби та деяким іншим особам на умовах Закону України та інших нормативно-правових актів.

2. Здійснювати виплату перерахованих пенсій у повному обсязі з 01.03.2018 року, а за минулі періоди – протягом не більше ніж до 01.03.2019 року.

3. Встановити морально справедливі, економічно виважені та фінансово обґрунтовані співвідношення розмірів грошового забезпечення заробітної плати та пенсій у всіх сферах державної служби і галузях реального сектора виробництва.

Джерело: 0542.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: