За ініціативи Опозиційного блоку депутати Сумщини звернулися до керівництва країни з вимогою перерахувати пенсії колишнім військовим

02.03.2018

Депутатська фракція ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській обласній раді ініціювала звернення до вищого керівництва держави з приводу негайного перерахунку пенсій колишнім військовослужбовцям усіх силових структур та відомств.

Голова фракції Олександр Стрельченко зауважує, що через зволікання Міністерства соціальної політики України розмір виплат військовим пенсіонерам не осучаснювали 7 років.

«Більшість рішень Уряду стосовно військових пенсіонерів мають демотивуючий чи навіть деморалізуючий характер, підштовхуючи військовослужбовців і службовців інших структур сектору безпеки і оборони до дострокового розриву контрактів, масового звільнення з військової служби. За нинішньої укомплектованості військових частин і підрозділів, в тому числі, що виконують бойові завдання, це – пряма загроза національній безпеці і обороні нашої держави», – каже головний опозиціонер Сумщини.

Окрім того він зауважує, що прийнята Урядом постанова від 21 лютого 2018 року №103 «Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби та деяким іншим категоріям осіб» не вирішує у повному обсязі усіх порушених військовими пенсіонерами питань, спричиняючи навіть появу нових проблем.

«Уряд, заспокоюючи народ, що в силу вступила постанова № 103 про перерахунок пенсій колишнім військовим, насправді лукавить. По-перше, цей перерахунок розтягнули на три роки і підвищення виплачуватимуться поетапно: в цьому році – 50%, в наступному – 75% і лише в 2020 році – 100% суми збільшеної пенсії, встановленої на 1 березня 2018 року. Це абсурд! За три роки з такою економікою в країні інфляція їх просто з’їсть», – обурюється опозиціонер.

Окрім того депутат звертає увагу на ще один аспект. У законі №2262 «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» від 1992 року прописано, що пенсія має нараховуватися з усіма надбавками. У 103 постанові, якою так гордо «розмахує» уряд, включені тільки оклад, військове звання і вислуга. Це значно зменшує пенсійне нарахування.

«Соромно за країну, в якій кадровий офіцер з 25 роками служби не може прогодувати сім’ю! – говорить Олександр Стрельченко. – Це показник відношення уряду до тих, хто захищає державу, підтримує її безпеку і оцінка багаторічної служби по захисту Батьківщини».

Депутати обласної ради підтримали ініціативу опозиціонерів і звернулися до Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради з вимогою скасувати постанову від 21 лютого 2018 року №103 в частині внесення змін до порядку визначення розміру грошового забезпечення, встановленого постановою КабМіну від 30 серпня 2017 року №704, та забезпечити проведення з 1 січня 2018 року перерахунку раніше призначених пенсій особам, звільненим з військової служби. Також серед вимог – здійснення виплати перерахованих пенсій у повному обсязі з 1 березня 2018 року, а за минулі періоди – не більше ніж до 1 березня 2019 року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: