Акторові Бориславу Брондукову виповнилося б 80

02.03.2018

1 березня відомому актору Бориславу Брондукову виповнилося б 80 років. Кожна поява цього артиста на екрані, нехай навіть в епізодичній ролі, незмінно викликає посмішку у глядачів. Неможливо не піддатися його чарівливості.

Брондуков народився в Київській області в українсько-польській родині. Після закінчення будівельного технікуму працював прорабом на будівництві, потім на заводі «Арсенал», де грав у народному театрі. Там його помітив ректор Театрального інституту ім. Карпенко-Карого, який запропонував Брондукову вступити до інституту. При подачі документів Брондукову грубо відмовили: «Знаєте, з такою зовнішністю, як у вас, виконробом працювати потрібно, а не в театральний проситися». Але за 23-річного Борислава заступився ректор вузу Микола Задніпровський, який сказав: «Ви чого його женете?! Він знаменитим артистом стане! Я бачив, як він в заводському народному театрі грає. А ну беріть у нього документи!»

У суботу, 3 березня, телеканал «Інтер» присвятить ефір пам’яті відомого актора і покаже улюблені фільми з його участю.

О 08:45 – комедія «Раз на раз не доводиться», що стала однією з картин, де найбільш яскраво проявився комедійний талант Брондукова.

О 10:15 вийде комедійна мелодрама «Вас чекає громадянка Никанорова». У цьому фільмі Борислав Брондуков виступив у незвичному для себе амплуа – героя-коханця. На роль ветеринара Дежкина дуже довго не могли підібрати актора. А коли запропонували кандидатуру Борислава Миколайовича, худрада довго не стверджував артиста. Спочатку ніхто навіть припустити не міг, що невисокий, не широкоплечий, з українським говором і до того ж далеко не красень зможе зіграти чоловіка, який здатний підкорити героїню Наталі Гундарєвої. Але чарівність Брондукова і його майстерність з лишком компенсували і акцент, і неідеальну фігуру, і невисокий зріст.

О 12:00 «Інтер» покаже комедію «Афоня». Спочатку в цьому фільмі у Борислава Брондукова була всього одна репліка, але після проб режисер фільму Георгій Данелія буквально закохався в актора. В результаті обговорення образу його роль розрослася до декількох яскравих сцен.

О 14:00 в ефірі «Інтера» – сатирична трагікомедія «Гараж». У блискучому акторському ансамблі кінокартини Брондуков чудово зіграв роль невдалого нареченого, вимушеного провести першу шлюбну ніч в не дуже приємній компанії.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: