Сумчанин отримав медаль «Захиснику Вітчизни»

05.03.2018

Сьогодні сумчанин, молодший сержант Ігор Лугина отримав медаль «Захиснику Вітчизни». У війську 22-річний хлопець із 2014 року.

«Для країни настали скрутні часи, і я як чоловік повинен був її захистити», – так пояснює свій вчинок сумчанин. Спочатку служив у 91-му окремому полку оперативного забезпечення, потому в інших військових з’єднаннях. Торік в останній день січня у боях на Світлодарській дузі хлопець отримав важке поранення й наразі проходить курс реабілітації у Сумському обласному клінічному госпіталі для ветеранів війни, де сьогодні йому й вручили медаль «Захиснику Вітчизни» – згідно з Указом Президента України від 22 січня 2018 року.

Як розповів завідував хірургічного відділення шпиталю Валерій Кисляков, у бійця важке кульове поранення, ушкоджений спинний мозок. Нині він уже піднімається, їздить на візку, більш активний. Потому пораненому потрібна буде реабілітація у спеціальних центрах Ізраїлю чи Італії, а після цього, можливо, проводитимуть оперативне лікування ушкодження спинного мозку.

Як зізнався Ігор Лугина, найбільше він мріє про те, аби знову стати на ноги, а тоді – поїхати на відпочинок до моря. Поки ж скрашує лікарняні будні за вишивкою бісером, на що його надихнула бабуся, котра пліч-о-пліч з онуком.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: