У Сумах не знайдуть, хто відповідатиме за біотуалети на зупинках

06.03.2018

5 березня під час апаратної наради в мерії  чиновники вчергове обговорили питання установки біотуалетів на кінцевих зупинках громадського транспорту. За словами директора департаменту інфраструктури Григорія Яременко, воно вже було опрацьоване спільно з фахівцями відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг, а також КП «Електроавтотранс».

«З огляду на те, що закупити їх і встановити на зупинках – це всього лише перший крок, потрібно подбати і про їх постійне обслуговування. Так як перевізники не будуть брати участь у фінансуванні та утриманні туалетів, пропоную закупити туалети за бюджетні гроші і передати на баланс КП «Електроавтотранс», яке за свій рахунок або за рахунок перевізників буде їх обслуговувати », – повідомив Григорій Яременко.

Вислухавши, заступник міського голови Володимир Войтенко наголосив, що це проблема не тільки міста, а й перевізників, і поцікавився у Сергія Яковенка, чи є даний пункт в умовах транспортного конкурсу.

Втім, як повідомив начальник відділу транспорту, облаштування зупинок біотуалетами покладається на організатора, тобто на виконавчий комітет. Однак, як повідомив Сергій Яковенко, в подальшому перевізники згодні розмістити біотуалети на договірних умовах.

Підводячи підсумок, Степан Пак, з огляду на те, що ця проблема піднімається на апаратних нарадах вже не один рік, попросив трохи конкретизувати строки виконання доручення. Але оскільки ніяких конкретних пропозицій так і не прозвучало, питання відклали до 1 квітня.

Нагадаємо, що раніше сумчани підтримали петицію про відкриття туалетів на зупинках громадського транспорту.

Тим часом в місті з населенням 266 тис. чоловік існує тільки 2 громадські вбиральні.

Джерело: https://www.0542.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: