Сумському диспансеру потрібно нове обладнання

06.03.2018

Депутати бюджетної комісії облради підтримали пропозицію Миколи Березіна (фракція «Відродження») щодо виділення коштів на потреби обласного клінічного лікарсько-фізкультурного диспансера.

Наявне у закладі медичне обладнання потребує серйозного оновлення, адже експлуатується понад 20 років. А сюди щороку звертається близько 45 тисяч осіб. Зокрема, під диспансерним наглядом перебувають 5 тисяч сумчан, які займаються фізичною культурою і спортом. Крім того, диспансер щорічно обслуговує біля 250 спортивно-масових заходів. Тут також проходять курси реабілітації спортсмени з інвалідністю товариства «Інваспорт», лікуються діти з малозабезпечених сімей, проходять медогляд внутрішньопереміщені особи з тимчасово окупованих територій. На лікування й реабілітацію заклад постійно приймає і учасників АТО, а також членів їхніх родин.

Враховуючи те, що основна робота диспансеру пов’язана з наданням допомоги сумчанам, Микола Березін запропонував рекомендувати обласній державній адміністрації звернутися до міського голови Сум з питанням виділення із бюджету міста 800 тисяч грн — на придбання апарату ударно-хвильової терапії, ультразвукової та лазерної терапій, сучасних тренажерів для медзакладу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: