Сумчанка, яку оштрафували за проїзд без квитка, виграла суд

06.03.2018

Ковпаківський районний суд м.Суми задовольнив позов сумчанки Валентини Мощенко і скасував постанову патрульної поліції про накладення штрафу в розмірі 60 грн. Після закінчення терміну оскарження рішення суду, винесеного 23 лютого, В.Мощенко намір судитися з КП «Електроавтотранс», вимагаючи від підприємства відшкодування моральної шкоди та компенсації судових витрат.

Нагадаємо: за словами Валентини Мощенко, 5 жовтня приблизно о 16.05 на зупинці СКД вона увійшла в автобус №59А (Веретенівка-Баси), який їхав в напрямку Басів і відразу передала водієві 3 грн за проїзд. Водій квитка не дав. Зайшли контролери. В.Мощенко стала просити водія дати їй квиток, але було пізно. Контролери стали вимагати штраф. Тоді вона запропонувала заплатити ще три гривні за проїзд, але отримала відмову. Її завезли на кінцеву Басів.

До розгляду підключилася патрульна поліція. Прибув представник служби безпеки КП «Електроавтотранс». У результаті з’ясували, що Валентина Мощенко все ж платила за проїзд. Однак в тому, що у пасажира, який заплатив за проїзд, не виявилося квитка, на думку представників КП, винен не водій, а сам пасажир, оскільки «треба вимагати квиток».

Процедура розгляду затягнулася на цілу годину. Ображена і обурена несправедливим звинуваченням В.Мощенко вирішила скаржитися. З проханням провести перевірку правомірності дій контролерів вона зверталася в різні інстанції (КП «Електроавтотранс», Сумській міськвідділ поліції, місцеву прокуратуру м.Суми, відділ транспорту Сумської міськради, головне управління Держпродспоживслужби України в Сумській області, міському голові та депутатам міськради). Після отриманих відповідей, які вважала відписками, пішла в суд. Розмір штрафу – 60 грн, але, як запевняє Валентина Мощенко, це справа принципу: «Якби кожен відстоював свої права, вони б так не нахабнішали».

Джерло: http://www.dancor.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: