Юрій Чмирь: «Відродження» подає законопроект про підтримку вітчизняної промисловості

06.03.2018

Політична партія «Відродження» та Український союз промисловців і підприємців (УСПП) узгодили законопроект про підтримку вітчизняної промисловості. До нього внесли пропозиції бізнесу, відтак найближчими днями документ буде зареєстрований у Верховній Раді.

Такої згоди лідери політичної сили та промисловці дійшли за результатами спільного круглого столу, що відбувся у Верховній Раді 5 березня, повідомляє голова Сумської обласної організації партії «Відродження» Юрій Чмирь.

Обговорення проходило в рамках впровадження економічної програми партії «Відродження» – «Власний шлях України», спрямованої на досягнення економічного зростання в державі на рівні 7-8% у рік.

За словами спікера зустрічі Юрія Чмиря, законопроект про підтримку вітчизняної промисловості є вкрай необхідним для економічних змін у державі та конкретно – для роботи кожного українського підприємства.

«Мова йде про імпортозаміщення – необхідно створювати умови для розвитку вітчизняного виробництва, а не підтримувати економіку інших країн. У даному законопроекті ми пропонуємо знизити ставку ПДВ на ввезення до України сучасного інноваційного обладнання для українських промислових підприємств. На переконання нашої політичної сили, потрібно імпортувати технології, а не готову продукцію. Тому завдання «Відродження»: допомогти бізнесу, запропонувати Верховній Раді прийняти закон, який нарешті дасть шанс українському продукту стати конкурентноздатним!» – наголошує політик.

Нині ж витрати українців на імпортні товари сягають майже 1 трлн гривень у рік, і частка ввезеної продукції складає рекордні 46,4 %.

«На превеликий жаль, з тієї ж Польщі, Білорусі, Туреччини… ми імпортуємо значну кількість простих споживчих товарів, які могли б виготовлятися в нашій країні. Потрібно негайно створювати високотехнологічну продукцію всередині держави, розвивати виробництво і експорт, інакше засилля імпорту остаточно витіснить малий та середній бізнес України», – резюмував Юрій Чмирь.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: