Очільник області привітав учасниць АТО із 8 березня

07.03.2018

Голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО привітав зі святом жінок, котрі брали участь в антитерористичній операції, та нагородив їх почесними грамотами

«В Україні завжди жінка була берегинею, порадницею, помічницею і користувалася повагою чоловіків. Ми цінуємо вас за вашу вроду і теплоту, за вашу ніжність і турботу, – зазначив очільник області. – На жаль, нинішньому поколінню українців випала непроста доля захищати країну від російської агресії. І, як завжди, наші неповторні у своїй жертовності жінки взялися не лише годувати, одягати і озброювати українську армію у якості волонтерів. Вони й самі стали до лав Збройних Сил, продовжують рятували життя українським воїнам у шпиталях тощо. За це вам величезна подяка, шана і доземний уклін. Хотілось би сьогодні, щоб ваші колеги і чоловіки, які з вами поряд, не давали вам забути про те, що ви – перш за все жінки, а потім уже військові».

Учасниці АТО, волонтерки, мами і дружини героїв – усі вони особливо прекрасні в цей день. І кожну із нагороджених можна назвати Берегинею України.

Для старшого солдата Валентини БРИГИДИ 8 березня – це перше свято весни, коли природа розквітає. А разом із нею і прекрасна половина людства.

«Я люблю отримувати подарунки не лише на 8 березня, але цей день особливий. Квіти, компліменти, гарні слова, сюрпризи – це неодмінні атрибути свята», – розповідає вона.

Серед нагороджених – дружина учасника АТО Ніна ЗАБАРА. Говорить, що як дружина військового із великим стажем, звикла розділяти з чоловіком всі незгоди і складнощі життя: «Коли йому треба кудись їхати, я мовчки збираю валізу. Маємо ми і так звану «тривожну» валізу із усім необхідним. А коли розпочалася в країні неоголошена війна і мій чоловік поїхав в зону АТО, я підтримала його. Він навчав молодих хлопців воювати, а я вдома намагалася підтримувати його і всю родину в тилу. Я пишаюся своїм чоловіком – моїм захисником, захисником України».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: