У Сумах орудує мисливець-шкуродер

07.03.2018

Сумське товариство захисту тварин не вперше повідомляє про випадки потрапляння бездомних собак у капкани й петлі в районі Хіммістечка.

Місяць тому була інформація про те, що активістами Сумського товариства захисту тварин врятували собаку з капкана. Сьогодні на офіційній сторінці ТЗТ з’явилися жахливі фото собаки із закривавленою шиєю. Як з’ясувалося, собака кілька тижнів тому потрапила в лисячу петлю, але перегризла ліску і втекла (коли собака намагається виплутатися – вона заплутується, і петля впивається в шию). Її довго не могли зловити. Тільки сьогодні вдалося знесилену собаку з гниючої раною на шиї доправити до клініки. Виявилося, собака Діна не перший раз стала жертвою забав шкуродера. У червні 2017 року вона, потрапивши в капкан, пошкодила лапу. Їй було надано медичну допомогу, після чого вона була простерилізована.

За даним фактом представники ОЖЗ готують заяву в поліцію.

«Собака с петлей с Химгородка наконец поймана и доставлена в клинику «Хелс». Спасибо Александру Владимировичу и Илоне! Зрелище на фото – не для чувствительных натур, но что поделать, если реальность настолько ужасна и шокирующая. Подобный случай в этом районе имеет место не впервые, поэтому сейчас готовим заявление в полицию о столь ужасающем поступке. Будем надеяться на должную реакцию со стороны правоохранительных органов», – говориться в повідомленні ТЗТ.

Тим часом, у відділі комунікації ГУНП в Сумській області повідомили, що на даний момент у місті Суми знаходиться 6 проваджень за фактом жорстокого поводження з тваринами. Одна справа по шкуродера направлено до суду, ще в двох випадках – є підозрювані. За всіма іншими заявами, які надійшли в поліцію, ведеться слідство.

Відзначимо, що Законом України «Про тваринний світ», згідно зі ст. 52-1 «Заборонені знаряддя добування об’єктів тваринного світу», заборонені капканоподібні знаряддя лову.

Джерело: 0542.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: