Відділ поліції показав свою головну окрасу

07.03.2018

Існує давній стереотип, що працювати в поліції можуть тільки чоловіки. Проте, не дивлячись на всі складнощі, жінки-поліцейські не гірше за своїх колег-чоловіків несуть цю нелегку і водночас відповідальну службу.

У Сумському райвідділі поліції працюють 28 жінок-офіцерів. Кожна з них прийшла на роботу в поліцію своїм шляхом. Хтось із них продовжив сімейну династію правоохоронців, а хтось здійснив свою давню заповітну мрію. 

Дитяча мрія, втілена в життя – саме ці слова характеризують професійний шлях заступник начальника – начальника Сумського районного відділу поліції капітана поліції Інги Щербини. Ще з дитинства дівчинка мріяла про роботу правоохоронця, але батьки всіляко відмовляли доньку, наполягаючи на більш жіночній, на їхню думку, професії. Намагаючись вберегти свою дитину від сірої повсякденності, гіркої правди життя, вони пророкували доньці блискуче майбутнє в інших галузях, бо допитливість та чітка життєва позиція виділяли її поміж однолітків. На всі вмовляння та пропозиції Інга твердо повідомила, що визначилася з подальшим життям і професією. У 2005 році склала вступні іспити до Харківського національного університету внутрішніх справ, на факультету «Правознавство». У 2010 році закінчила виш з відзнакою, отримавши освітній рівень – магістр права.

Втілення дитячої мрії в реальність виправдало всі, навіть найпотаємніші, задуми – восени 2017 року капітан поліції Інга Щербина була призначена начальником слідчого відділу Сумського райвідділу поліції. Завдання слідчого – специфічні, вимагають особливих професійних знань, об’єктивності, суворої особистої дисципліни, терплячості, величезної працездатності, високого рівня правової культури. Саме за ці якості колеги по роботі відносяться до цієї тендітної дівчини з особливою повагою. І ця повага не випадкова, адже Інга володіє незвичайною вдачею, вміє відмінно взаємодіяти як з пересічними людьми, так і з оперативними службами, чим завоювала довіру колег та визнання її високого професійного рівня, досягнутого наполегливою працею, людяністю, відкритістю, здібностями та готовністю завжди прийти на допомогу.

На питання, чи варто жінкам іти працювати в поліцію, Інга відповіє ствердно, адже, говорить, саме жінки мають величезне терпіння, терплячість та величезний потенціал заповзятості й принципової позиції в боротьбі з проявами злочинності.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: