Сумчанки-патрульні допомогли жінці, яка опинилася під колесами тролейбусу

08.03.2018

Уже давно зламаний стереотип, що поліцейським може бути лише чоловік. Наприклад, щоденно для забезпечення публічного порядку на території Сум та двох автотрасах (Н-07 та Н-12) на службу заступають понад 20 жінок-патрульних.

Кожна патрульна неодноразово потрапляла в ситуації, які до цього лише могла бачити по телевізору. Від переслідування нетверезого водія до врятування людського життя — усе це стало буденними справами жінок-поліцейських.

До Міжнародного жіночого дня патрульна поліція Сумської області згадує історію, що трапилась у Харкові, куди з 22 по 23 червня 2017 року відправилися на тренінг-семінару близько 10 наших полісменів.

Їдучи на тролейбусі до місця проживання, інспектори 4-ї роти Управління патрульної поліції в Сумській області Анна Лемешко, Наталія Тютченко та Оксана Павленко, як і інші пасажири транспортного засобу, почули крики жінки, яка щойно вийшла з тролейбуса на зупинці громадського транспорту. 67-річна пані, виходячи з тролейбуса, опинилася під його колесами, унаслідок чого вона отримала тілесні ушкодження — відкритий перелом нижньої кінцівки. Сумські патрульні зорієнтувалися найшвидше і надали постраждалій домедичну допомогу.

«Тільки-но ми вийшли з тролейбуса та побачили скривавлену жінку, одразу почали надавати їй першу медичну допомогу. Не маючи під рукою аптечки, ми прийняли рішення зупинити кров власними ременями, якими й почали накладати джгут. Допомагати нам взялися й інші пасажири. Одна з громадянок дала нам собачий поводок, який надалі нам дуже допоміг», — розповідає Оксана.

У цей момент інспектори викликали на місце події харківських патрульних, швидку допомогу та рідних жінки.

«Жінка втратила дуже багато крові. Найбільш кризовою ситуація стала, коли вона почала втрачати свідомість. Ми намагалися постійно спілкуватися з нею, не даючи можливості закрити очі. Згодом, на місце автопригоди прибули медики, які шпиталізували її до лікарні», — додали Анна та Наталія.

Щойно пенсіонерку помістили до автомобіля швидкої, як перехожі та пасажири тролейбусу почали аплодувати трьом дівчатам, які просто виконували свій обов’язок — служити українському народові!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: